SPIRITUELL LIVSCOACH

 

 

» «

 

YOGA OCH MEDITATION

 

- flowbyfanny

flowbyfanny

Vem är du?

2020-07-07

 

Bild: Google

 

Hur beskriver du dig själv inför andra människor?

 

Många gånger när vi ställs inför frågan "vem är du?" så besvarar vi den ofta med vad vi gör och inte vem vi faktiskt är. Ett vanligt svar är exempelvis "jag jobbar som chef på ett stort företag", "jag är mammaledig", "jag är snickare", "jag är arbetslös". 

Så vad är det som gör att vi i dagens samhälle har blandat ihop definitionen med vad vi gör med vilka vi är? Min spontana tanke är att vi lever i ett ytligt samhälle där det är mer normaliserat att prata om vad vi presterar jämfört med hur vi mår. Vi alla människor vill också bli omtyckta och accepterade för dom vi är, vilket leder oss in på min nästa refllektion, att de flesta av oss människor växer upp med en tro att för att bli omtyckta och accepterade för dom vi är så behöver vi prestera för att förtjäna det.

 

Vem ÄR du? Blunda och ta några minuter för dig själv och observera vad det är för svar som dyker upp inom dig.

 

När man gör denna övning är det väldigt vanligt att det är våra känslor som dyker upp först. Låt dessa känslor passera förbi dig likt moln på himlen, lägg ingen värdering vid dessa känslor och kom ihåg att vi inte ÄR våra känslor.

Forsätt blunda och lyssna inåt. Vad är det som dyker upp inom dig? Äventyrlig? Harmonisk? Känslosam? Lojal? Busig? Ta emot de svar du får till dig, oasvett om du känner igen dig eller inte. Kanske dyker det upp saker och ting om dig själv som du hade glömt bort att du är? Eller så dyker det upp svar om dig själv som du inser att du har förändrats i. Det finns inga rätt eller fel. Var sann mot dig själv.

 

Det jag vill förmedla med denna text är att det är viktigt att stanna upp emellanåt och lyssna inåt. Bli din egna bästa vän och var nyfiken på dig själv. Lär känna dig själv på nytt regelbundet. Livet är föränderligt och bara för att du var en viss person för 10 år sedan, betyder det inte att du behöver vara samma person idag. 

Det fina i denna övning är också att om du delar med dig av dessa autentiska svar med andra människor nästa gång du får frågan om "vem är du?", så kommer du många gånger också att märka att vi alla människor är mer lika än vi tror - vare sig du är chef på ett stort företag eller arbetslös. 

 

Kärlek, Fanny

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)