SPIRITUELL LIVSCOACH

 

 

» «

 

YOGA OCH MEDITATION

 

- flowbyfanny

F l o w   b y   Fa n n y

Tecken från Universum

   

Bild: Google

 

Universum jobbar med magiska och mystiska krafter. Universum jobbar alltid för att vi ska få tillgång till de människor, lärdomar, verktyg och upplevelser vi behöver för att vi fullt ut ska kunna blomma ut till de personerna vi är menade för att vara. Därför är det viktigt att lyssna till den vägledning som Universum visar oss.

 

Här nedan kommer exempel på hur Universum kommunicerar med oss:

 

 • Intuitionen. Vår inre kompass som vägleder oss och kommunicerar med oss hela tiden. Exempel på hur Universum här kan kommunicera med oss är när intuitionen viskar "välj en ny väg till jobbet idag" och helt plötsligt stöter vi på ett möte med en person som ger oss en pusselbit som vi saknat.

 

 • Drömmar. Vad vill dina drömmar berätta för dig? När vi sover är vi i nära kontakt med vårt högre medvetande. Var uppmärksam på vad dina drömmar försöker visa dig.

 

 • Vår inre röst. Vår själ sitter på alla våra svar. Vi är våra egna gurus. För att vi ska kunna lyssna till vår själ och inre röst, behöver vi stanna upp och stilla våra tankar. Detta är något vi behöver arbeta med dagligen, särskilt i dagens upptagna samhälle där vi mestadels omsluts av andra energier så som andra människor, telefoner, tv, musik. Vi är ständigt uppkopplade i vårt huvud. Ge dig själv tid till total stillhet för att kunna möta dig själv och lyssna inåt. Meditera och låt informationen komma till dig. Var även uppmärksam ifall det är ditt ego som kommunicerar med dig eller din själ.

 

 • Änglanummer. Universum kan kommunicera med oss via siffor. Är det någon specifik siffra som du har märkt är återkommande i ditt liv? Exempel på återkommande sifforr som Universum visar oss är: 1111, 4444, 7777. Olika siffror kan även ha olika betydelse. Du vet intuitivt svaret inom dig, vad siffrorna betyder för just dig i den stunden.

 

 • Orakelkort. Kortlekar är ett bra sätt att få vägledda svar från Universum. Välj den kortlek som du dras till, sitt ned i stillhet, ställ en öppen och ödmjuk fråga "Vad är det jag behöver hjälp med att se i den här specifika situationen?", låt intuitionen vägleda dig i dragningen.

 

 • Andra människor. Universum vägleder människor till dig som du behöver för att utvecklas som människa. Det kan vara möten som lyfter dina energier. Det kan även vara möten som sänker dina energier, detta för att du behövde spegla de sidorna i dig själv. Inga möten är slumpmässiga och alla människor vi möter är speglar av oss själva. Allt är energi, det vi sänder ut attraherar Universum tillbaka till oss. 

 

 • Musik. Musik kan dyka upp i ditt liv som hjälpande knuffar/hintar. Musik hjälper till att väcka känslor i oss, som vi behöver möta eller vägledas av.

 

 

Ovan är endast några exempel på olika sätt som Universum försöker kommunicera med oss på. You know, when you know. Var närvarande och mottaglig för kommunikationen som förmedlas till dig. Universum vill alltid vårt eget bästa och finns alltid för oss som en vägledande, hjälpande hand längs vår livsresa. 

 

Öppna upp ditt sinne och välkomna hjälpen med öppet hjärta. Trust the Universe.

 

 

Kärlek, Fanny

 

Yin yoga

 

Bild: Google

 

Yin yoga är en återhämtande och meditativ yoga, där fokus ligger på att stilla kropp och sinne. Inom Yin yoga fokuserar man på kroppens yin-delar så som bindvävnad/fascia, inre organ, leder och ligament istället för kroppens muskler. Yin yoga är en motvikt till yang-baserad, mer fysisk krävande yoga t.ex. Ashtangayoga. 

 

Yin yoga har sitt ursprung i kinesisk medicin och enligt den filosofin bär alla levande varelser på en livskraft som kallas för Qi (Enligt Indisk filosofi kallas kraften för Prana). Qi flödar i våra kroppar genom energikanaler som kallas för meridianer (Indisk filosofi säger att Prana flödar genom nadis och våra chakran). 

Meridiarnernas väg går igenom bindvävnaden och varje meridian har en direkt koppling till våra olika organ. När vi befinner oss i olika Yin-yoga positioner stimuleras vår bindvävnad samt vårt energiflöde/Qi i kroppen. Vi löser upp stagnerad energi, torkad bindvävnad och skapar mer cirkulation och energi i kroppen. 

 

Till skillnad från Yang-baserad yoga låter Yin yogan våra muskler att slappna av helt. Man stannar kvar i samma position under en längre tid, i snitt 3-5 min och praktiserar samtidigt medveten närvaro. I Yin yogan stretchar man inte, drar inte, och man undviker att hålla kroppen i ytterlägen. Man slappnar av, låter kroppen vara och på så sätt kommer djupare och djupare in i positionerna - passiv stretch. 

 

Yin yoga passar alla människor, kroppar och kunskapsnivåer. Det finns flertalet studier som visar fördelar med Yin yoga, för att hjälpa personer med ryggvärk, knä, nackproblem samt för de personer som lever mycket i Yang - en snabb livsstil med mycket prestation. När det kommer till den fysiska delen inom Yin yoga är det viktigast vart det känns, inte hur det ser ut. Alla kroppar är unika och det är därför viktigt att vara närvarande i sin egen kropp, lyssna till sin egen kropps signaler och vad den berättar. Vart det känns kommer vara helt unikt för alla personer. Likaså intensiteten.

Den mentala delen inom Yin yoga är även den fantastisk. Vi tillåts att vara helt stilla i positionerna vilket gör att vi släpper fokus på utsidan av vår kropp, är närvarande i nuet och hinner landa i vår kropp och själ. Vi tillåts att vara i våra tankar och känslor.

 

Yin yoga är en helt underbar och kärleksfull yogaform - både för kropp och själ♥

 

 

Kärlek, Fanny

Reiki healing

 

Bild: Google.

 

Reiki healing kommer ursprungligen från Japan, men har tusenåriga rötter i t.ex. Tibet. Ordet Reiki kommer från två japanska ord och betyder Rei "universiell" och Ki "livsenergi". 

 

Reiki är en holistisk arbetsmetod, där man utgår från att kroppen och psyket är en helhet. Reiki healing arbetar på flera plan samtidigt. Det är en mjuk och effektiv behandlingsmetod mot fysiska och mentala/emotionella spänningar. Reiki kan heala dåtid, nutid och framtid. Man kan beskriva Reiki som en ljus, ren och kärleksfull energi från vår högsta andliga källa. Energin är läkande och kan aldrig skada på något sätt.

 

Hälsans källa kommer från vår livskraft (Ki, Prana) som flödar i vår kropp. Vår livskraft kan flyta på starkare eller svagare beroende på hur vi tar hand om oss själva fysiskt och psykiskt. Våra negativa tankar och känslor är oftast den främsta orsaken till att vår livskraft begränsas. Det finns även en hel del studier som påvisar att den största bakomliggande faktorn till många av våra sjukdomar orsakats direkt eller indirekt av vårt sinne. Det är dock viktigt att veta att vårt sinne inte bara existerar i vår hjärna, utan i hela vår kropp. Vår livksraft finns i vår fysiska kropp och i vår Aura - varav Reiki fokuserar på att läka h e l a vår kropp.

 

Jag har nyligen utbildat mig inom Reiki healing och kommer snart att erbjuda det som tjänst här på min hemsida. Reiki healing går till så att jag som utövare använder mig av en teknik som kallas handpåläggning, där jag överför universiell energi via min initierade energikanal, till den person jag praktiserar healingen på. Den läkande energin kommer alltså inte från mig som utövare, utan  v i a  mig från universum. Eftersom att Reiki styrs av ett högt vetande, så vet den helande energin själv vart den ska ta vägen och hur den ska reagera. Reikin kan även se det vi själva kanske inte kan se och förstå alla gånger, t.ex. vårt undermedvetna, upplevelser från tidigare liv, olika trauman sedan barndomen etc. Reikin kan med andra ord läka det vi själva inte visste att vi hade behov av att läka. 

 

Helande händer har alltid varit en stor del i människors liv. Omedvetet och medvetet. När någon blir orolig kan vi lägga en hand på denna för att lugna. När ett barn har ramlat och slagit sig, kan vi blåsa på såret för att det ska kännas bättre. Vi alla människor bär på energi. Med Reiki får vi tillgång till ännu mer energi. Reiki healing är ingen religion och den kan ges och tas emot av alla, vare sig man är spirituellt eller vetenskapligt lagd och man behöver heller inte tro på det för att det ska fungera. Det finns modern forskning som visar att Reiki är effektiv i många olika sammanhang. Reiki är idag även klassad som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

 

Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur bra Reiki healing är och hur denna energi redan har påverkat mig positivit på så många sätt och vis. Livsomvälvande. Jag kommer garanterat att dela med mig av fler inlägg gällande Reiki healing framöver. 

 

 

Kärlek, Fanny

Attraktionslagen

 

 

Bild: Google

 

Attraktionslagen är en universiell lag som grundar sig på energier. Den säger att alla energier som rör sig på samma sätt, dras till varandra. Våra tankar och det vi fokuserar på under längre tid, är även det vi kommer att attrahera in i våra liv. Det kan komma tillbaka till oss på alla möjliga olika sätt, så som händelser, personer, etc. Denna lag är verksam hela tiden, vare sig vi är medvetna om den eller inte. Attraktionslagen fungerar på precis samma sätt som t.ex. Gravitationslagen, vi kan inte stänga av den eller sluta använda den. Den existerar hela tiden och är alltid aktiv och i rörelse. 

 

Stanna upp och blicka ut över ditt eget liv. Allt du har i ditt liv just nu, har skapats av dina tidigare tankar och känslor. Det kan låta provocerande för de personerna som anser att de lever sitt liv med otur, men den nakna sanningen är att dessa personer många gånger har sänt ut dessa energier till Universum "jag har alltid otur", "livet vill mig illa", " jag är dömd för att misslyckas", "jag älskar inte mig själv" och Universum är snabb med att besvara dessa energier. Lika som att vissa personer alltid lever sitt liv med lätthet och med en känsla av att "allting löser sig", "jag har tillit till livet och det som sker", "jag förtjänar att vara lycklig", "jag älskar mig själv" vilket även Universum kommer att besvara.

 

Vi alla människor har valt olika livsöden och vägar att vandra i detta liv. Vi alla bär på en inre potential med olika syften här på jorden. Vi alla människor upplever både sorg och lycka, är med om tragedier och fantastiska upplevelser. Vissa mer än andra. Allting vi upplever och går igenom är en del av vår livsplan och är även på olika sätt gåvor och lärdomar för oss. Dessa lärdomar och upplevelser är dock inte att blanda ihop med Attraktionslagen och dess lagar. Det som Attraktionslagen däremot gör, är att besvara vår energi i våra olika upplevelser vi går igenom. Den energi vi sänder ut, kommer tillbaka till oss.

 

Önskar du att ha något annat i ditt liv? Eller önskar du att ha ännu mer av det du redan har? Se till att skapa detta med ditt fokus och din fantasi. Inga önskningar är för små eller för stora. Allt vi önskar i livet finns i överflöd i Universum. Det är tillräckligt för oss alla. Felet som många även gör är att de tror att de måste bli framgångsrika för att må bra och vara lyckliga. Det är precis tvärtom. Det är när vi mår bra och lever i positiva vibrationer som vi når framgång.Vi behöver alltså ta hand om oss själva och vårt välbefinnande, för att sedan kunna sända ut det vi önskar mer av i vårt liv. Känner du dig missförstådd och stressad, kommer Universum att sända tillbaka mer upplevelser och personer som bekräftar dessa energier i dig. Känner du dig lycklig och mår bra, kommer Universum även att besvara dessa energier.

 

De flesta framgångsrika personer har använt sig utav denna universiella lag. Ta som exempel Will Smith, Oprah Winfrey, Arnold Schwarzenegger, med flera andra - de alla har använt Attraktionslagen som en del i att nå deras mål. Jag bär själv på många exempel i mitt egna liv, där jag har fått bekräftat att denna universella lag fungerar. Låt inte rädslor, negativa tankar och brist på tillit och tro, stoppa dig från att leva det liv du drömmer om.

 

Tankens kraft är S T A R K. Medvetandegör dina tankar och känslor. Tänk på och föreställ dig hur du vill må och hur det skulle kännas att leva det liv du önskar dig. Lev dig in i känslan och behåll den. Livet är fullt av överraskningar och a l l t finns tillgängligt för dig. Det är endast din fantasi som sätter dina gränser.

 

"Allt är energi. Världen vi har skapat är en produkt av vårt tänkande och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande" - Albert Einstein

 

 

Kärlek, Fanny

 

 

 

Balansera med Nadi shodana

 

Bild: Google

 

I vår Aura, vår Astrala kropp och energifält, så finns det över 72.000 energikanaler som kallas nadis. Nadis överensstämmer med nerverna i vår fysiska kropp (inom t.ex. Akupunktur kallas nadis för meridianer). För att knyta samman detta med våra Chakran, som jag beskrivit om i tidigare inlägg, så är ett Chakra en punkt där flera nadis är samlade.

 

 

Vi har 14 huvudnadis, där Ida nadi och Pingala nadi är två av de tre största i vår kropp.

Ida nadi reglerar vår feminina energi (Shakti, Yin, Månen) i kroppen och sitter på vår vänstra sida av kroppen. Ida nadi aktiverar vår högra hjärnhalva, den delen som styr vår kreativa sida, visuella förmåga, känslor, intuivitet etc. 

Tecken på bristande Ida nadi (feminin energi): depression, låg mental energi, trög matsmältning, köldkänsla och blockerad vänster näsborre.

 

Pingala nadi reglerar vår maskulina energi (Shiva, Yang, Solen) i kroppen och sitter på vår högra sida av kroppen. Pingala nadi aktiverar vår vänstra hjärnhalva, den delen som styr vår logiska förmåga, 

Tecken på bristande Pingala nadi (maskulina energi): häftigt humör, värmekänsla, lättretad, klåda på kroppen, torr hud, torr hals, överdriven aptit, överdriven fysisk eller sexuell energi, blockerad höger näsborre.

 

 

Hur vet vi vilken del av vår hjärna som är mer aktiv?

När vi har mer luftflöde som passerar genom vår vänstra näsborre betyder det att vår högra del av hjärnan är mer aktiv och när vår högra näsborre är mer dominant så betyder det att vår vänstra del av hjärnan är mer aktiv. Detta är även något som tenderar att ändras under dagen.

 

 

Nadi Shodana, en vanlig andningsteknik inom Yogan, är en växelvis andning som innebär att vi andas varannan gång med höger näsborre och varannan gång med vänster. Genom denna andningsteknik kan vi skapa en bättre balans och kommunikation mellan våra två hjänhalvor samt mellan vår feminina och maskulina energi. 

Gör så här:

1. Sitt ned i valfri skön meditationsställning. Ta några djupa andetag och slappna av.

2. Lyft upp din högra hand, låt vänster hand vila i din famn med tummen mot pekfingret. Håll höger hands tumme ovanför höger näsborre och ringfingret ovanför vänster näsborre. Vila pek-och långfingret i pannan mellan ögonbrynen mot ditt tredje öga. Ett annat alternativ är att ha de i luften.

3. Stäng höger näsborre med tummen samtidigt som du andas ut genom vänster näsborre. Andas sedan in genom vänster näsborre och täpp till den och andas ut genom höger näsborre. Andas sedan in genom höger och ut genom vänster.

4. Fortsätt i ca fyra minuter. Observera dina andetag och känn efter om det är någon skillnad mellan de olika näsborrarna. Avsluta om du blir yr eller känner obehag. Öka tiden långsamt gradvis.

 

 

Kärlek, Fanny

 

 

 

 

Helande text

 


Bild: Google.

 

♥ Universum har inte gjort något misstag. Du har inte blivit avvisad, du har blivit omdirigerad för ditt eget bästa. När du försöker kontrollera utkomsten har du tappat tilliten till livet och till universum. Du har tappat kontakten med ditt inre. När du släpper taget, lever i nuet och låter saker och ting ske som dom ska så lever du i tillit. Du samarbetar med universum och du är i kontakt med din själ.

 

♥ Välkomna dig själv att släppa taget. När du släpper taget om det du ändå inte kan kontrollera så som andra människor, relationer, materiella ting och titlar så kommer du att känna dig fri. Det handlar inte om att ge upp om något. Det handlar om att släppa taget om utgången och istället leva fullt ut i nuet. Släpp taget om allt som tynger dig. 

 

♥ Det finns en harmonisk, magisk och helande frekvens som vill möta dig. Välkomna den energin och tillåt den att läka dig inifrån och ut, genom alla trauman och sorg. Du är menad att följa din själs inre önskan samt leva utifrån ditt hjärta som är fyllt av ovillkorslös kärlek. Andas in och ta emot. Andas ut och släpp taget.

 

♥ Även om det känns som att saker och ting inte går din väg, lita på att du inte har hela bilden klar ännu och att du alltid är omhändertagen av universum. Ingenting sker av slumpen. Allt som händer uppfyller ett syfte. Allt som händer är alltid för ditt eget bästa. Lita och tro på mirakel. Om du ändå tvivlar, påminn dig själv om att vi lever på en blå planet som cirkulerar kring ett brinnande klot, intill en måne som kan flytta på havet. 

 

Kärlek, Fanny

Frågor att ställa dig själv

 

 

Bild: Google

 

Vi utvecklas hela tiden i livet på olika sätt och vis. Allt runtomkring oss lika så inuti oss, är under ständig förändring. Det innebär att vi emellanåt behöver stanna upp, ifrågasätta oss själva på djupet och lära känna de nya sidorna som eventuellt har dykt upp inom oss alt. observera de sidorna vi har släppt taget om. 

 

Livet är ett evigt lärande och bara för att vi tyckte och tänkte på ett visst sätt för 10 år sen, eller ens för 1 månad sedan, så innebär det inte att vi behöver befinna oss på samma plats idag. Våga utmana dig själv och växa som människa. Våga se om du är på väg i den riktningen du vill, eller om du är på väg åt fel håll. Vem vill du vara? Är du den personen? Eller har du blivit en person du inte vill vara?  

 

Här nedan kommer 12 frågor att ställa till dig själv:

 

 1. Vad skulle du göra om du visste att du inte skulle misslyckas?
 2. Ger du dig själv den kärleken du längtar efter att få av någon annan?
 3. Hur mår du, innerst inne?
 4. Hur skulle du bete dig om du var bäst i hela världen på det du gör?
 5. Har du hittat ditt drömjobb, eller skapar du ditt drömjobb?
 6. Om det fanns en lösning på din ångest, hur skulle den se ut?
 7. När var sista gången du gjorde något för första gången?
 8. Vad skulle din största förebild göra i situationen du befinner dig i just nu?
 9. Vad och vem får ditt liv att bli ljusare?
 10. Hur behandlar du människor som inte kan ge dig något tillbaka?
 11. Vem vill du vara och vad behöver du göra för att bli den personen?
 12. Vad är du mest tacksam för i ditt liv?

 

Besvara frågorna i lugn och ro. Låt svaren komma till dig i sin egen takt. Från djupet av ditt hjärta.

 

 

Kärlek, Fanny

Sinnesro

 

Bild: Google

 

Sinnesro. De flesta människor som börjar med yoga söker sig ofta dit på grund av den anledningen - de vill ha lugn och ro i sitt inre. Men vad menas egentligen med det? 

 

Vilka människor har ro i sitt inre och hur kan vi veta vilka som lever med en sinnesro? Är det människorna som utåt sett upplevs lugna, som sällan eller aldrig bråkar med andra, som alltid pratar lugnt och medvetet? Eller är det människorna som upplevs hetsiga, som pratar mest, skriker högst, som ofta eller alltid är de som konfronterar andra människor?

 

 

I vårt samhälle lever nog de flesta människor med en tro att det är de människorna som utåt sett uppfattas som lugna och kontrollerade är de som lever med en sinnesro, istället för de människorna som utåt sett ofta eller alltid uppfattas som okontrollerade och energiska. Men är det verkligen så? I vissa fall kanske det är så. Men kan det inte även vara så att de människorna som utåt sett framstår som lugna är de som har mest konflikter i sitt innersta, som det till slut rinner över bägaren för? Kan det vara de människorna som till slut känner att de har fått nog av att "ta emot andras skit" eller som ännu värre, kväver sina känslor ytterligare och till slut stänger av allt vad känslor heter.

Kanske är de människorna som utåt sett upplevs som okontrollerade och energiska, är de som efter att ha fått avreagera sig i stunden, sedan kan släppa den tanken eller känslan och känner sig nöjd och lugn i sitt inre efter att ha fått göra det? Som lever vidare med ett lugn efter att ha fått uttryckt sin egen sanning?

 

Jag sitter självklart inte på några svar. Jag tror inte heller att något svar är svart eller vitt. Vi alla är unika på vårt eget vis och vi alla är mer komplicerade varelser än så. Men det är för mig ett intressant ämne att fundera över. Det är även en tanke jag vill väcka hos dig som läser detta och som kanske söker efter just detta - ro i ditt inre.

 

 

Kom ihåg att det bara är vi själva som vet vad sinnesro innebär för oss. Kom ihåg att vi heller aldrig kan veta om en annan människa har sinnesro eller inte. Det är endast vi själva som vet vad som egentligen pågår i vårt innersta. Vad vi känner. Vad vi tänker. Hur vi bearbetar. Hur vi faktiskt reagerar. 

  

Vi alla behöver finna vår egen unika väg till sinnesro. Fråga dig själv vad just Du behöver för att komma dit. Framförallt - våga vara sann mot dig själv. För så mycket vet jag - om du inte är sann mot dig själv så kommer du aldrig att finna inre ro.

 

 

Kärlek, Fanny

Vad är yoga?

 

Bild: flowbyfanny

 

De flesta som hör ordet "Yoga" förknippar det med fina kroppar i olika svåra kroppspositioner som man kan se på Instagram. Anledningen till att vi i västvärlden många gånger förknippar yogan på det viset kan man spekulera vidare i. 

 

Den välkända indiska filosofen Patanjali, som levde kring kristi födelse och som även sägs vara författare till Yoga Sutras, definierar yoga enligt följande:

"Chitta vritti nirodhah" - ett sinnestillstånd utan problem och oro, utan vrede eller rädsla, ett sinne präglat av stillhet och tilltro, oavsett var du befinner dig i livet, som gör det möjligt för dig att fokusera på vad du gör just nu.

 

Precis så som Patanjali beskriver yoga, betyder yogan för mig. För mig handlar det inte om att kunna befinna mig i svåra kroppspositioner, att se bra ut när jag utför alla mina övningar eller att det är populärt i dagens samhälle. För mig är yogan så mycket mer. Faktum är, att jag i efterhand har insett att jag utövade yoga långt innan jag överhuvudtaget kunda benämna det vid ett namn. Jag stannade upp, tonade in, lyssnade på min kropp och rörde mig medvetet därefter.

 

Yoga för mig är en trygg famn som jag alltid kan omfamnas av. Vare sig jag har haft en stressig dag på jobbet, om jag är lycklig på en strand i Indien, eller befinner mig i en inre kris. Yogan finns alltid där för mig. När jag befinner mig på min yogamatta känner jag av varken tid eller rum. Jag påverkas inte av yttre faktorer och andra ytligheter. Jag tänker inte på dåtiden, inte heller på framtiden. Jag befinner mig här och nu. Med mig själv i den stunden. Medveten iakttar jag min kropp och mina tankar, utan att lägga någon värdering vid min upplevelse.

Yoga för mig kan vara en timme med fysiskt ansträngande övningar lika som att det kan vara fem minuter liggandes i Savasana, död mans ställning. Yogan dömer inte. Yoga är ett tillstånd där du får vara dig själv. Precis som du är. Utan krav. Utan måsten. Det är ett tilltsånd där jag ibland får uppleva en skön stund med mig själv och där min kropp får chans att stretcha ut, ibland ett tillstånd där mina tankar får tid för återhämtning och ibland en upplevelse av något betydligt större som jag med ord inte ens kan förklara. Ett andligt tillstånd. Yogan ger mig alltid nya upplevelser och insikter. 

 

Yoga är något man som utövare bara kan uppleva på egen hand. Ingen annan kan tala om vad yoga är för just dig och det är precis så jag tycker att det ska få vara. Ingen dag är heller den andra lik. Yogan möter dig där Du är. Där du befinner dig i just den stunden. Yogan finns alltid tillgänglig för oss.

 

 

Kärlek, Fanny

Be och du ska få

 

Bild: Mayagypsy

 

Jag hör allt för många människor som önskar mer av sitt liv, men som är för rädda för att be om det. 

Det kan handla om allt ifrån en önskan till en mer passionerad kärleksrelation, till att få den där titeln på jobbet som man alltid har drömt om. Det som i de flesta fall står emellan vår önskan av att vilja ha mer till att faktiskt be om det, är rädslan att förlora det vi redan har. Det vill säga rädslan att förlora det som vi egentligen inte vill ha. 

 

Hur ska din partner kunna göra dig tillfredsställd, när du inte berättar på vilket sätt du vill ha en kärleksrelation? Hur ska din chef kunna ge dig en befodran i din karriär, när denne tror att du redan befinner dig på en position du vill vara? 

 

Vi hamnar i en rädsla att förlora vår partner om vi kräver mer av relationen. Vi blir rädda för att vår chef ska tycka att vi är otacksamma när vi ber om en högre tjänst. Ställ dig frågan vad som känns jobbigast, att vara kvar där du befinner dig men med en inre önskan av att vilja ha mer, eller att faktiskt våga be och kräva det du vill ha mer av men då kanske förlora det du har? Kan vi verkligen förlora något? Om vi förlorar något, var det överhuvudtaget vårt från början?

Om du till exempel önskar dig en mer passionerad kärleksrelation, men din partner inte vill möta dig och dina behov, fråga dig själv om ni verkligen är rätt för varandra? Du har rätt att be om allt du vill ha i det här livet. Vare sig det är den där kärleksrelationen du alltid har drömt om, stöttande vänner med samma värderingar som dig, den där karriären du inte kan släppa tanken på. Självklart behöver vi själva anstränga oss och inte leva med en tro att någon annan ska leverera allt detta gratis till oss. Men först och främst behöver vi våga be om det. Ingen önskan är för stor. Lev ditt liv precis som du vill ha det. Du är ansvarig för ditt eget liv och i slutändan är det upp till dig hur ditt liv blev.

 

Låt inte rädslan att förlora det du redan har stå i vägen för dina drömmar. Är det något som du dagligen går och tänker på och önskar mer av i ditt liv, så kommer de tankarna inte att försvinna inom dig förrän du lyssnar på din egen röst och tar dessa tankar på allvar. Dessa önskningar kommer inte att försvinna förrän de har gått i uppfyllelse.

 

Lita på att det som är din mening här i livet, kan du aldrig förlora. Våga be om det Du förtjänar. 

 

Kärlek, Fanny

Tillit till livet

 

Bild: Google

 

Litar du på att det som sker i ditt liv är för ditt eget bästa? Känner du att livet vill dig väl? Att allt som sker i ditt liv har en mening - allt för att du ska utvecklas till din fulla potential?

Eller känner du att livet alltid går emot dig? Att alla andra människor har tur medan du endast har otur? Känner du att ditt liv är mycket svårare att leva än alla andras?

 

Skillnaden mellan dessa två tankesätt är just precis som det låter - hur vi tänker.

 

När vi är i kontakt med vårt högre jag, med vårt inre, så lever vi våra liv utifrån våra hjärtan. Vi ser världen och vår omgivning med öppna ögon, vi ser det större perspektivet, vi förstår andra människor på ett mer objektivt sätt, vi tar inte saker så personligt och vi förstår att allt som händer har en mening, även om vi inte kan se det tydligt i just den stunden. Vi släpper taget om vårt kontrollbehov och litar fullt ut på att det finns en högre kraft som tar hand om oss, vad som än händer. Vi lever med en känsla av att världen är tillräcklig för oss alla och att allt är möjligt. Vi lever vårt liv utifrån kärlek.

 

När vi inte är i kontakt med oss själva så styrs vi istället av vårt ego. Vi lever livet utanför oss själva och påverkas lätt av yttre faktorer. Vår syn på världen och omgivningen är smalare. Vi har svårt att se helheten. Vi tar saker personligt. Vi känner ofta av rädslobaserade känslor så som oro, avundsjuka, ilska. Vi känner ett behov av att kontrollera situationer och andra människor för att kunna få det vi vill ha. Vi litar inte på något eller någon, knappt på oss själva. Vi tror att vi måste kämpa oss genom livet. Vi lever vårt liv utifrån rädslor.

 

Kärlek och rädsla är två tillstånd som inte kan existera samtidigt. När vi lyssnar inåt så lever vi från vårt hjärta. Vi lever utifrån ljus, kärlek och sanning. När vi öppnar upp kontakten med vårt inre så öppnar vi även upp vår informationskanal, vår intuition. Vi öppnar upp svar på det som tidigare tycktes oförklarligt och vi öppnar upp en högre dimension till livet och till oss själva. Vi känner inte längre en ensamhet och separation från livet och andra människor. Vi känner oss ett med universum. Vi känner en tillit till livet.

 

Kärlek, Fanny

 

Chakrasystemet

 

Bild: Yogaworld

 

Enligt den yogiska filosofin ser man människan som en helhet. Att kroppens system är betydligt större och mer komplext än det vi kan se och ta på. Att kroppen är så mycket mer än bara kött och blod. Ordet Chakra kommer från Sanskrit (fornindiskt språk som talades i de områden där yogan uppstod) och betyder "hjul".

 

Vi har många Chakran i kroppen, man brukar dock nämna sju Chakran som de mest centrala. Det är även dessa sju Chakran som sitter längs med vår ryggrad, nedifrån bäckenet upp till hjässan. Ibland brukar man även nämna vår Aura som det åttonde Chakrat. Man talar om Chakrasystemet när det kommer till energier och flödet i kroppen.

 

För att lättare förklara vad detta Chakrasystem innebär, så kan man likna det vid en kraftig elkabel som går längs vår ryggrad, nedifrån och upp. Genom denna elkabel strömmar vår livsenergi (prana) i vår kropp.

 

Denna livsenergi strömmar genom våra Meridianer, eller Nadis, som det också kan kallas. Dessa är energikanaler som går emellan våra Chakran, det vill säga mellan våra energihjul, från bäckenet till ovanför huvudet. I toppen av denna elkabel, ovanför vårt huvud, kan man likna det vid en stor och fin glödlampa. Denna lampa tänds när vi får insikt och når andlig upplysning. Alla Chakran längs ryggraden arbetar som en enhet tillsammans och alla behöver vara iskruvade och snurra i en jämn takt för att lampan högst upp ska kunna tändas och lysa.

Alla Chakran har olika frekvenser, från lägre frekvens nere i Rotchakrat till högre frekvens uppe vid Kronchakrat. Frekvensen är lägre ju längre ned man kommer, då dessa chakran står för jodens energier. De högre chakrana har en högre frekvens, då dessa chakran står för intuitonen och vår kontakt med universum.

 

Chakrana är vår kreativitet och hur vi uttrycker oss. Funktionen i våra Chakran påverkar hur vi mår, hur vi agerar, hur vi är och hur vi upplever saker i livet. Varje Chakra har en koppling till olika kroppsdelar, körtlar och vårt nervsystem. Om energierna i vår kropp inte flödar av någon anledning, t.ex. på grund av undantryckta känslor eller andra känslomässiga blockeringa, så uppstår det en obalans i vårt energisystem. Så beroende på i vilket Chakra vi har en eventuell oblans, så visar det sig i olika symptom i kroppen. Som exempel, om vi har en obalans i vårt första Chakra- Rotchakrat, så kan det visa sig med symptom så som migrän eller andra problem med grundtryggheten i livet. 

 

 

 

Bild: Google

1. Rotchakrat - Muladhara

Placering: Mellangården, längst ned i ryggraden.

Färg: Röd.

Rotchakrat är förknippat med den fysiska delen av oss, och elementet jord. När vårt Rotchakra är i balans känner vi oss i balans och "jordade". Vi känner oss trygga i livet där vi är. Detta chakra står för vår trygghet och representerar alla våra grundläggande behov - mat, hem, familj, tillhörighet, hälsa, välbefinnande, ekonomi och liknande. Ett överaktivt Rotchakra kan ge hett temperament, översexualitet, otålighet och irritation. Ett underaktivt Rotchakra kan ge oss mindre kraft, oförmåga att ta tag i saker och göra förändringar, lägre sexualdrift och depression. 

För att balansera sitt Rotchakra kan man visualisera en röd lotusblomma vid chakrat, äta röd mat och mat rik på protein, vistas mycket ute i naturen och känna jorden under våra fötter och i våra händer.

 

 

Bild: Google

2. Sakralchakrat/Sexualchakrat - Svadisthana

Placering: Vid könsorganet. Ovanför blygdbenet.

Färg: Orange.

Sakralchakrat är förknippat med vår relation till andra människor och våra känslor, element vatten. När detta Chakra är i balans fungerar vi bra i det sociala samspelet och vi känner oss kreativa. Sakralchakrat handlar även om balans, särskilt balansen mellan feminint/maskulint. Ett överaktivt Sakralchakra kan komma i uttryck i våra känslomässiga reaktioner, humörsvängningar så som överkänslighet och en känsla av att aldrig känna sig tillfredsställd. När vi har ett underaktivt Sakralchakra kan vi ha svårt med sociala och känslomässiga relationer, svårt att skaffa vänner eller träffa en partner. 

För att balansera sitt Sakralchakra kan man visualisera ett klart, orange ljus vid chakrat och se hur det strömmar dit med ren energi och tar bort alla blockeringar. Det kan även vara att se över vilka människor man har i sitt liv och se till att bara omge sig med människor som ger positiv energi. Man kan fundera på hur man tror att balansen är i chakrat och arbeta med de. Om man t.ex. känner att det kan vara underaktivt kan man träffa mer människor och knyta mer kontakter, även om det kan kännas jobbigt till en början. Det gör att det öppnar upp för energin i chakrat och gör det lättare ju mer energi som flödar in.

 

 

 

 

Bild: Google

3. Solarplexuschakrat/Navelchakrat - Manipura

Placering: Ovanför naveln.

Färg: Gul.

Solarplexuschakrat står för vem vi är. Här finns vår vilja, vår självkänsla och vår självdisciplin. Det är också här vi har vårt energicentrum, som ger livsenergi genom hela vår kropp. Här sitter också vår magkänsla. När detta chakra är i balans har man kontroll över sina tankar och känslor, man är nöjd med den man är och man uppsakttar människorna runt omrking sig. Elementet som är knutet till detta chakra är eld. När Solarplexuschakrat är överaktiverat reagerar man lätt på olika saker och man kan ha lätt att bli arg och få andra känslomässiga problem. Man får lätt att kritisera andra mönniskor och bara vilja ha det på sitt eget sätt. Man har lätt att försvinna in i sitt arbete och har en känsla av att allt ska vara perfekt. Vid ett underaktivt Solarplexuschakra kan man lätt bli passiv och inte ta för sig. Man kan få lätt att misstro andra människor, problem med sin självkänsla och känna att man inte duger. Man har lätt för att oroa sig för vad andra tycker och tänker om den man är och det man gör.

För att balansera sitt Solarplexuschakra kan man visualisera en gul solros vid sitt chakra och se den rena, gula färgen flöde genom det. Man kan även vara ute mycket i solen eller sitta vid en eld.

 

 

Bild: Google

4. Hjärtchakrat - Anahata

Placering: Bröstkorgen, i höjd med hjärtat.

Färg: Grön.

Hjärtchakrat står för kärlek, gläde, passion och respekt och godhet gentemot andra människor och levande varelser. Det ses av många som det vitkigaste chakrat på grund av att det är hem för kärleken inom oss, även som de största källorna till healing. Det är också detta chakra som knyter samman de lägre vibrerande chakrana med de i högre frekvens. Elementet är luft. Ett balanserat hjärtchakra gör att vi känner oss i balans och att vi känner med övriga världen, våra medmänniskor, djuren och naturen, samt att vi har förståelse för andra människor  och accepterar andra som de är. Ett överaktivt chakra  kan göra att vi styrs av häftiga känslor, vi kan bli dömande mot andra och få problem i våra relationer. Vi kan ha svårt att lämna relationer som är dåliga för oss. Ett underaktivt hjärtchakra  gör att vi har svårt att släppa in människor nära oss, vi blir misstänksamma och vi får en negativ syn på världen.

För att balansera vårt Hjärtchakra kan vi visualisera en klar, grön färg vid vårt hjärta. Det hjälper även att vara ute bland gröna träd och gå på sköna gröna gräsmattor, känna gräset under fötterna. Att var utomhus och känna vinden i ansiktet är också läkande.

 

 

Bild: Google

5. Halschakrat - Vishudda

Placering: I halsen.

Färg: Blå.

Halschakrat står för vårt uttryck, både fysisikt och vårt tal, men även förmågan att uttrycka det man känner och tänker på olika sätt. Detta chakra står också mycket för sanning, att våga säga vad man tycker och att leva sitt liv enligt det som känns rätt inom oss. När detta chakra är i balans kan man med enkelhet uttrycka det man känner och tänker, man vågar ta för sig i livet. Man har lätt att leva efter sin sanning, men man är också uppmärksam på hur andra uppfattar det man säger  och ser till att inte vara dömande och hård i sitt uttryck. Ett överaktivt halschakra gör att man lätt överröstar andra människor, har svårt att låta andra komma till tals. Man kan också vara överdrivet kritisk mot andra människor. Ett underaktivt halschakra gör att man har svårt att uttrycka sig, det kan vara svårt för omgivningen att veta vart de har personen så de kan ge dubbla budskap eller inte våga säga vad den egentligen tycker. Man har svårt att säga ifrån och sätta gränser.

För att balansera sitt halschakra kan man visualisera färgen blå vid Halschakrat och se en våg av blå energi strömma igenom chakrat. Dricka mycket vatten, få nackmassage, sjunga och tala sanning.

 

 

Bild: Google

6. Tredje ögat chakra  - Ajna

Placering: Mellan ögonbrynen.

Färg: Indigo.

Tredje ögat kan även kallas för pannchakrat. Chakrat står för den mentala delen av oss själva så som drömmar, målbilder, syn på livet samt vår självbild. Här finns vår medvetenhet och våra tankar, de insikter vi får samt vårt minne och vår samlade erfarenhet. Elementet är ljus. Ett balanserat Tredje öga gör att vi har lätt att lära och komma ihåg saker, göra snabba bedömningar, ha klara visualiseringar och en god självinsikt. Ett tredje öga i balans underlättar också för kontakt med våra guider och vårt högre jag. Ett överaktivt chakra kan göra att man får problem med minnet och lära sig nya saker och man kan få svårt att förstå den andliga världen och även begreppet sunt förnuft. Man kan ha svårt att känna empati för andra människor och ha svårt att känna sin intuition.

För att balansera sitt Tredje öga kan man visualisera färgen indigo vid platsen för Tredje ögat. Man kan klä sig i sådana färger, vara ute i solen, stimulera sin syn genom att titta på vackra saker. Meditation för att stilla sina tankar.

 

 

Bild: Google

7. Kronchakrat  - Sahasrara

Placering: Strax ovanför huvudet.

Färg: Violett och vitt.

Kronchakrat förbinder oss med högre energier och universum. Genom Kronchakrat kan dessa energier nå även våra chakran med lägre frekvenser. Elementet är inre ljus. Ett balanserat Kronchakra ger en känsla av att allting hör ihop, vilket gör att man bryr sig om andra med vetskapen om att vi är ett. Man har en stor intuitionsförmåga och tillgång till en stor inre visdom. Man är medveten om att man är en andlig varelse i en fysisk kropp. Ett överaktivt Kronchakra kan ge religiös fanatism, man kan ha svårt att stå med båda fötterna på jorden. Man kan få en överdriven tro på sig själv och människor runtomkring kan få svårt att ta en på allvar. Ett underaktivt chakra kan göra att man känner att livet saknar mening, man kan känna stor rädsla för döden. Allt kan kännas tomt. Man har ingen vilja att utvecklas andligt eller att utveckla sitt inre jag. Man kan också ha problem med balansen och vara klumpig i sina rörelser.

För att balansera sitt Kronchakra kan man visualisera en lila eller vit färg vid sitt Kronchakra. Äta ren mat och dricka mycket vatten. Ett annat bra sätt att balansera sitt chakra är genom meditation.

 

 

Kärlek, Fanny

Mitt första möte med yoga

 

Bild: Google

 

Jag var i unga tonåren. Om ens det. Mitt liv var fullt av liv och rörelse. Redan på den tiden fyllde jag varenda lucka av tid med någon typ av syssla. Jag tog vara på varenda sekund. Jag var så exalterad över allt jag ville hinna med. Hungrig på livet. Jag minns det som igår, hur jag ritade mitt eget schema och fyllde i det med allt jag skulle hinna med under veckan. Med tider och aktiviteter. Det schemat lät jag sitta uppe på min sovrumsdörr, så att jag inte skulle missa något. Jag minns att vissa dagar hade jag till och med tid över att fylla i 20min tid för tv-tittande. Min energi var överallt och ingenstans. Mitt liv fylldes av att ta hand om alla mina djur, spendera tid i stallet, hinna till fotbollsträningar, ibland någon golfträning, emellanåt fridykning, hinna träffa vänner, vara i  skola, läsa läxor, leka i skogen. Sen allt annat såklart, som hör ungdomen till. 

 

En kväll tog min mamma med mig till en gymnasieskola inne i stan. Det var som vilken gammal och sliten gymnastiksal som helst. Inget märkvärdigt alls. Jag visste inte riktigt varför jag följde med. Jag hade inte detta planerat i mitt schema. Men det var något med det hela som väckte en nyfikenhet i mig. Mamma hade varit på denna klass förut och tjatat ett par gånger ifall jag ville följa med. 

Salen var mörk, kall och lite smutsig. Den yngsta i klassen var jag. Medelåldern var äldre än mamma. Jag valde min plats längst fram. Närmast spegelväggen. Mitt framför platsen där läraren skulle undervisa ifrån. Redan på den tiden hade jag mycket skinn på näsan och orädd för att ta plats. Jag satte mig ner på den utrullade yogamattan, lite bekymrad över hur min pedanta sida skulle stå ut med det något smutsiga golvet. En hel timme. 

 

Dörren öppnades. Och in klev yogaläraren. Min själ stannade upp. Hela min värld stannade upp. Jag minns fortfarande inte hur hon såg ut. Eller hur hon var klädd. Jag minns inte ens om hon var gammal eller ung. Det var inte hennes yttre jag såg. Jag såg hennes själ. Hennes utsrålning var total och tog över hela rummet. Ingenting annat existerade. Hon bländade mig med värme och kärlek. Hon var det absolut vackraste jag någonsin hade sett. Under hela yogaklassen satt jag förundrad och faschinerad över henne. Jag försvann i tid och rum. Jag undrade "Vart hennes ljus kommer ifrån?". Jag var full av liv, men på ett helt annat sätt än tidigare. Jag ville veta vad som fanns i hennes inre. I hennes själ. Jag ville ha svar!

Innan hade mitt liv präglats av att hinna leva och uppleva så mycket som möjligt. Jag ville inte missa något och jag ville vara bäst på allt. Exakt allt. Jag skulle bli rik. Jag skulle ta över världen. Men från det mötet med henne förändrades allt. Ordet "leva" fick en ny betydelse för mig. Helt plötsligt hamnade mitt fokus någon helt annanstans. In i min själ. In i mitt hjärta. Det enda jag kunde tänka på var att, En vacker dag ska jag stråla lika mycket som henne. Från insidan och ut.

 

Det var mitt allra första möte med yoga. Det var början på min andliga resa. Det var meningen med mitt liv.

 

Kärlek, Fanny

Aura

 

Bild: Google

 

Har du någon gång funderat på varför vissa människor sticker ut mer än andra? Varför vissa människor strålar mer än andra?  

 

Svaret heter Aura.

 

Att känna av en annan människas Aura kräver inte att man är ett medium eller överhuvudtaget tror på något andligt. Det finns en hög sannolikhet att du redan har känt av detta energifält hos andra människor, medvetet eller omedvetet. Framförallt att du har känt av din egen Aura. Ett exempel kan vara om vi träffar en annan människa som vi gillar, då vill vårt energifält omslutas av den andra personens energifält. Tvärtom, mot när vi träffar en person som vi inte gillar, så krymper vi vårt eget energifält för att skydda oss själva från den andra personen.

Aura är något som vi alla människor, djur, natur och varje levande varelse omges utav. Auran sträcker sig en bit utanför vår fysiska kropp och lyser olika beorende på vår personlighet, vårt mående och eventuella blockeringar i vårt energisystem. Auran är kopplad till vårt chakrasystem. Även våra fysiska, andliga och själsliga aspekter syns i vår Aura. Vår Aura är i ständig rörelse och förändring. Auran reagerar på yttre omständigheter och på våra egna skiftningar i tankar, känslor och vårt fysiska välmående. Det kan även finnas blockeringar i vår Aura av olika anledningar. Ett exempel på en blockering kan vara att man har fått ett brustet hjärta, då får man ofta blockeringar i sitt hjärtchakra och energin i det chakrat kan stanna av i rörelse alt. tappa energin helt och hållet. Detta yttrar sig sedan i vår Aura.  

Själslig påfyllnad och att lyssna på våra egna behov är något vi alla människor behöver för att må bra. När vi tar hand om oss själsligen och fysiskt, är sanna mot oss själva och lever från vårt hjärta och inte från vårt ego, så kommer detta att visa sig i vår Aura.

 

Kärlek, Fanny 

Drömliv

 

Bild: flowbyfanny

 

Hur ser ditt drömliv ut? Lever du ditt drömliv just nu?

Om du fick börja om ditt liv helt från början, vilken väg skulle du då välja? Framförallt, hur skulle den vägen få dig att känna? Jag vill innan vi går vidare, påminna dig som läser detta, att vi inte ska förknippa vårt drömliv med vår egen lycka. Lyckan finns alltid tillgänglig som ett val inom oss, oavsett vilken situation vi befinner oss i. Om du tror att du kommer att bli lycklig "när du har fått något/kommit dit du vill" så kommer du aldrig att bli lycklig. Lycka är alltid ett tillstånd i nuet. Jag kommer att skriva mer om detta framöver. Detta inlägg är menat för att väcka din själs viskningar.

Så låt oss gå vidare..

 

Vad är det du drömmer om innerst inne?

 

Önskar du dig ett jobb som ger dig mer utrymme till din familj och fritid? Vill du bo i ett varmt land och ha havet utanför din veranda? Vill du bo närmare naturen och vakna upp till fågelkvitter varje dag? Vill du starta varje morgon med att snorkla längs barriärrevet? Vill du utbilda dig? Vill du starta det där företaget som du alltid har velat, men inte vågat ta steget till? Vill du träffa en kärlekspartner och skapa en familj tillsammans?

Skriv ned dina drömmar på ett papper. Inga drömmar är för små eller för stora. Det är något speciellt och kraftfullt med att skriva ned sina tankar och drömmar på ett papper med sin egen handstil. Hur känns det i dig när du kollar på vad du har skrivit ned? Hur skulle det kännas i dig om du visste att dina drömmar du har skrivit ned på pappret kommer att bli verkliga en vacker dag? Hur skulle det kännas i dig om de inte skulle bli verkliga?

 

Just nu kan det se ut som några fina ord på ett papper och det kan väcka olika typer av känslor inom dig. Nyfikenhet. Rädsla. Livsglädje. Motivation. Tvivel. 

Oavsett vad som dyker upp inom dig, så vill jag att du ska veta att dessa drömmar på ditt papper kan bli verkliga. Det enda som står emellan dig och dina drömmar är dina rädslor och begränsningar, som du själv skapar i ditt huvud. Vi alla föds med olika förutsättningar och möjligheter. Men vi har alla samma antal timmar på ett dygn och vi har alla våra egna val. 

 

Så. Valet och framtiden ligger i dina händer. Vad gör du?

 

Kärlek, Fanny

Vem är du?

 

Bild: Google

 

Hur beskriver du dig själv inför andra människor?

 

Många gånger när vi ställs inför frågan "vem är du?" så besvarar vi den ofta med vad vi gör och inte vem vi faktiskt är. Ett vanligt svar är exempelvis "jag jobbar som chef på ett stort företag", "jag är mammaledig", "jag är snickare", "jag är arbetslös". 

Så vad är det som gör att vi i dagens samhälle har blandat ihop definitionen med vad vi gör med vilka vi är? Min spontana tanke är att vi lever i ett ytligt samhälle där det är mer normaliserat att prata om vad vi presterar jämfört med hur vi mår. Vi alla människor vill också bli omtyckta och accepterade för dom vi är, vilket leder oss in på min nästa refllektion, att de flesta av oss människor växer upp med en tro att för att bli omtyckta och accepterade för dom vi är så behöver vi prestera för att förtjäna det.

 

Vem ÄR du? Blunda och ta några minuter för dig själv och observera vad det är för svar som dyker upp inom dig.

 

När man gör denna övning är det väldigt vanligt att det är våra känslor som dyker upp först. Låt dessa känslor passera förbi dig likt moln på himlen, lägg ingen värdering vid dessa känslor och kom ihåg att vi inte ÄR våra känslor.

Forsätt blunda och lyssna inåt. Vad är det som dyker upp inom dig? Äventyrlig? Harmonisk? Känslosam? Lojal? Busig? Ta emot de svar du får till dig, oasvett om du känner igen dig eller inte. Kanske dyker det upp saker och ting om dig själv som du hade glömt bort att du är? Eller så dyker det upp svar om dig själv som du inser att du har förändrats i. Det finns inga rätt eller fel. Var sann mot dig själv.

 

Det jag vill förmedla med denna text är att det är viktigt att stanna upp emellanåt och lyssna inåt. Bli din egna bästa vän och var nyfiken på dig själv. Lär känna dig själv på nytt regelbundet. Livet är föränderligt och bara för att du var en viss person för 10 år sedan, betyder det inte att du behöver vara samma person idag. 

Det fina i denna övning är också att om du delar med dig av dessa autentiska svar med andra människor nästa gång du får frågan om "vem är du?", så kommer du många gånger också att märka att vi alla människor är mer lika än vi tror - vare sig du är chef på ett stort företag eller arbetslös. 

 

Kärlek, Fanny